Privatlivspolitik

1. Generelt
Når du besøger flyttilhaderslev.dk indsamles der oplysninger om dig. Nogle af dem via cookies andre afgiver du selv. Nedenfor kan du læse om de informationer, der indsamles, og hvordan de bliver behandlet, samt hvem du skal kontakte ved spørgsmål.

2. Hvem er dataansvarlig?
Haderslev Kommune ejer flyttilhaderslev.dk, og det er derfor os, der er dataansvarlig. Som dataansvarlig er det vores ansvar, at dine oplysninger behandles på en korrekt og sikker måde, og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Du kan altid kontakte os ang. dine data på mail: databeskyttelsesraadgiver@haderslev.dk.

3. Hvilke oplysninger behandler sitet om dig?
Cookies fra Google Analytics for at analysere din adfærd på websitet. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen. Vi bruger informationen til at gøre vores site bedre for dig som besøgende.

4. Ændringer og sletning af personoplysninger  
Du har ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi har liggende om dig og bede om at få dem slettet. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig bliver ændret eller slettet. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens §58, stk. 1

5. Datasikkerhed
Vi vil altid behandle dine personoplysninger fortroligt, sikkert og i overensstemmelse med persondataforordningen og databeskyttelsesloven. Dine oplysninger vil kun blive anvendt til det formål, de er indsamlet til og bliver slettet, når det formål er opfyldt eller ikke længere er relevant.

6. Kontakt
Ved spørgsmål om, hvordan vi bruger dine data eller ønske om ændring eller sletning, kan du altid kontakte os på mail: databeskyttelsesraadgiver@haderslev.dk.

Ønsker du mere information om Haderslev Kommunes databeskyttelsespolitik, kan du læse mere her.

Velkommen til Haderslev Kommune

Kommunen, hvor vi er aktive med hjerte og vilje. Her kan du læse mere om, hvordan det er at bo, leve og drive erhverv i Haderslev Kommune.

Vores historiske beliggenhed har lært os at løfte i flok og få det bedste ud af vores talenter i en kommune, der er rig på fantastisk smuk og varieret natur, der både byder på dyrehave, plantagelandskab, strande og ikke mindst fjorden. Vi vil hinanden, både i det store og det små, hvad enten vi bor i vores velfungerede landsbysamfund, bygger drømmehuset på nye udstykninger eller har bosat os naturskønt ved vand og skov.

Vi er en aktiv erhverskommune med internationalt udsyn, iværksætterånd og gode rammevilkår, hvor kommunen og erhvervslivet har fælles fokus på at udnytte vores gode beliggenhed og tilknytning til det stærke Trekantområde. Vi er stolte af hver og en af vores stærke virksomheder – og vi har plads til flere.

Vi er vant til at gøre tingene i fællesskab og med et åbent sind, hvor vi engagerer os i hinanden og byder nye ansigter velkommen. Vi glæder os over at kunne åbne døre for hinanden og skabe ting i fællesskab – mellem nye og gamle bekendtskaber, mellem spirende talenter og erfarne kræfter, mellem private virksomheder og offentlige institutioner, mellem innovative iværksættere og etablerede erhvervsdrivende. Derfor er vi aktive med hjerte og vilje.

Smuk natur

En tur på moutainbike i Stensbæk Plantage, travetur i dyrehaven, hvor du kan komme helt tæt på rådyrerne, en tur i kajakken i fjorden eller hop i bølgen blå på vores lækre badestrande.

Naturen i Haderslev Kommune er mangfoldig – og den er tæt på, næsten uanset hvor du bosætter sig i kommunen.

Ved den vestlige del af Haderslev Dam ligger f. eks. den 100 hektar store dyrehave. Her færdes dådyr og krondyr på den store, åbne slette. Her finder du også naturlegeplads med bålplads og Det Grønne Forsamlingshus, der kan lejes til arrangementer.

 

Stensbæk Plantage er mere end en almindelig vestjysk hedeplantage. De unikke landskabsformationer, urørte å-slyng, store heder og vådbundsområder byder på masser af oplevelser. Plantagen er ca. 770 hektar stor og ligger på Gelså Hedeslette mellem Ribe og Gram. Her finder du både afmærkede vandreruter, ridestier og et 7 km. langt moutainbike-spor. Stensbæk Plantage udgør et samlet natur- og skovområde på over 2.000 hektar. Her holder kronvildt, råvildt, ræven, grævlingen og odderen til. Natravn, stor hornugle, sortspætte og grønspætte hører til nogle af de mere specielle fugle, du kan opleve i området.

 

Haderslev Kommune er en af Danmarks mest populære sommerhuskommune ikke mindst på grund af vores dejlige og børnevenlige badestrande ud til Lillebælt. Dem finder du ved Hald, Flovt, Kelstrup, Diernæs eller Hejsager. Du kan også bade i Vedsted Sø, der er en af Sønderjyllands reneste søer.

Skal du ud på den helt store vandretur, foregår det på Camino Haderslev Næs. Her finder du en 106 km. lang vandrerute, der går gennem bl.a. mark og skov, grusstier og cykelstier, før ruten slutter ved Haderslev Domkirke.

Kultur

Overalt i Haderslev Kommune kan man mærke historiens vingeslag. Det er en af grundene til, at Haderslev Kommune i 2006 blev en af Danmarks fire første kulturarvskommuner.

Haderslev Kommune har flere forskellige museer og arkiver, som gemmer på Haderslevs og Sønderjyllands historie.

Haderslev Kommune har siden udnævnelsen haft særligt fokus på kulturarven og dens muligheder og betydning i mange sammenhænge, bl.a. gennem de fem kulturmiljøer Aarøsund, Haderslev Bymidte, Tørning Mølle/Christiansdal, Gram og landskabsbåndet, der binder de fire punkter sammen fra Aarø gennem tunneldalen og til Gram Bakkeø.

Kulturelle fyrtårne:
Haderslev Kommune har et mangfoldigt kulturliv, hvor den næste oplevelse aldrig er langt væk. I Haderslev bymidte finder du vores biograf, teater, cafeer, restauranter og et livligt handelsliv samt koncerter og foredrag på Harmonien. I slotsbyen Gram afholdes der koncerter, foredrag og forskellige events året rundt på Gram Slot.

Haderslev Lysfest på Haderslev Kaserne er et af Danmarks absolut største samlingspunkter til markeringen af Danmarks Befrielse den 4. maj 1945. Siden 1950 samles tusindvis af borgere, ikke alene fra Haderslev, men fra hele Syd- og Sønderjylland, for at lytte til afspilning af frihedsbudskabet, se lysene blive tændt i vinduer, høre lysfesttalen og synge med på fællessange.

Hver sommer afholdes den årlige musikfestival Kløften Festival, ligesom Sønderjyllands sjoveste byfest, Høtte i Vojens, hvert år trækker tusindvis af deltagere, der kommer for at hygge sig til det traditionsrige Høtteoptog, musik, tivoli og børnekræmmermarked.

Når sensommeren slutter, samles også tusindvis af kommunes borgere til Stafet for Livet, hvor vi sammen fejrer livet, mindes og gøre en forskel, når der bliver samlet ind til kampen mod kræft i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Du kan også deltage i den årlige ringridningsfest Vested Ringridning, Pins’Mærken byfest i Gram og meget, meget mere.

Fritid

Med op mod 300 foreninger og en varieret natur er mulighederne for et aktivt fritidsliv i Haderslev Kommune nærmest ubegrænsede. Her kan du finde mange muligheder for børn og voksne, der gerne vil have et aktivt fritidsliv.

I både Vojens, Gram og Haderslev finder du mange forskellige sportsgrene. Over 100 idrætsforeninger tilbyder de mest populær tilbud som fodbold, golf, gymnastik, håndbold, svømning, dans m.m. Men også sportsgrene af mere speciel karakter kan du dyrke i Haderslev Kommune – vi har også muligheder for dig, der f. eks. gerne vil dyrke bueskydning, triatlon, skøjteløb, ishockey, speedway eller BMX.

Du finder selvfølgelig også svømmehaller og biblioteker i alle kommunens tre byer.

Hvis dit barn vil gå til spil
Haderslev Kommune har også en lang række kulturtilbud til børn, unge og voksne, som du har mulighed for at gøre brug af eller igennem foreningslivet selv være en del af. Haderslev Kommunale Musikskole har
f. eks. et bredt udvalg af instrumenter, som børn og unge kan lære at spille på – godt hjulpet på vej af nogle dygtige musiklærere.

Musikskolen har egne lokaler i både Haderslev og Vojens, men tilbyder i mange tilfælde også undervisning på den skole, som børnene går på.

Vil du videreudvikle et musiktalent, er MGK-Syd er en af landets absolut bedste musikskoler. Her er meget dygtige lærere, fantastiske lokaler, masser af spændende orkestre; ja, kort sagt et meget inspirerende miljø for unge, der ønsker at fordybe og dygtiggøre sig.

Grundkurset er et treårigt forløb for de 14-25-årige, der forbereder dem til optagelse på konservatorierne og andre videregående musikuddannelser. Undervisningen foregår på musikskolerne i Vojens, Kolding, Esbjerg og Sønderborg.

En kommune i udvikling

Haderslev er en kommune, hvor vi vil dig og hinanden. Vi har gode muligheder for iværksættere og kan tilbyde over 23.000 arbejdspladser i kommunen.

Vi er ligeledes en del af det dynamiske vækstfællesskab i Trekantsområdet og har motorvejsforbindelse til hele Jylland, samt direkte adgang til jernbanen i Vojens. Og så ligger vi ikke mindst tæt på store godshavne, Tyskland og det resterende Europa.

I øjeblikket er Haderslev Kommune bl.a. i gang med at planlægge fremtidens læringsrum på Sdr. Otting Skole sammen med Arkitema Architects og Sloth Mølle. Skolen bliver bygget næsten udelukkende i træ og hver årgang samles i klynger uden klasselokaler.

Haderslev Kommune ønsker at skabe bedre sammenhæng mellem bymidten og den nye havnebydel ved et stort udviklingsprojekt centeret omkring trafikåren Jomfrustien, der udgør ryggraden i en omfattende byudvikling, hvor klimatilpasning og byfornyelse bliver nogle af redskaberne.

I Slotsgade 25 genopliver Haderslev Kommune sammen med foreningen SG 25 et kulturhus i bymidten, hvor bl.a. Haderslev Ungdomsråd flytter ind for at starte cafe og studenterhus.