Search
Close this search box.

Drømmen om karriere i Forsvaret starter i Haderslev

For 19-årige Victor Jensen har det altid været lidt af en drøm at kunne gøre karriere i Forsvaret. Derfor startede han i december 2019 på en uddannelse til professionel soldat i Haderslev, efter han havde aftjent sin værnepligt i Holstebro.

XIII Lette Infanteribataljon – det er navnet på den enhed, som Victor Jensen fremover skal være en del af. Bataljonen blev oprettet, da Slesvigske Fodregiment genopstod i januar 2019 til stor glæde for befolkningen i Haderslev Kommune, der er stolte over at være hjemsted for Forsvaret.

”Jeg har boet forskellige steder, men vil nok sige, jeg kommer fra Rødding. Jeg har altid drømt om at skulle være soldat. Jeg synes det er fedt, den måde man presser sig selv på, og man lærer sig selv rigtig godt at kende”, siger Victor.

Victor er i gang med en uddannelse til soldat i kamptropperne, som infanteribataljonen er. Det betyder, at han bliver uddannet til nærkampe i lukket og uoverskueligt terræn og at hans deling blandt andet skal kunne indsættes til støtte for specialoperationsstyrker eller Rigspolitiet.

Egentlig kunne han godt bo på kasernen det første halve år, hvor uddannelsen står på, men han har valgt at flytte ind i en lejlighed i Haderslev allerede.

”Da jeg skulle starte på Haderslev Kaserne, valgte jeg også at flytte til byen. Jeg synes, Haderslev har en rigtig god størrelse. Der er alt hvad man skal bruge af butikker og træningscentre. Det er et godt sted at tage i byen med et godt natteliv, men der er også en gammel og hyggelig bydel, og man kan tage til vandet ved både Haderslev Dam, langs fjorden eller ved havet”, siger Victor.

Samtidig har Haderslev også den fordel, at det stadig er nemt at se familie og venner.

”Jeg har min familie, min kæreste og mine venner i Rødding stadigvæk, og det er godt at have dem tæt på og nemt at tage bus frem og tilbage. Så jeg regner med, at jeg skal blive i Haderslev længe endnu, og håber også på, at jeg skal købe hus her på et tidspunkt”, siger Victor.

Victor er færdig med sin uddannelse i sommeren 2020, hvorefter han håber at kunne få ansættelse på Haderslev Kaserne.